Uncategorized

5 CARA CANTIKKAN KULIT SECARA SEMULAJADI YANG KKM BENARKAN 

Assalamualaikum w.b.t. 

Siapa taknak cantik? Hiii… Semua orang nak cantik… Lagi-lagi cantik luar dan dalam… Tapi ingat jangan sesekali berniat cantik untuk pandangan manusia… Apa-apa pun yang kita nak buat mesti berniat kerana Allah… So, macam mana cara cantikkan kulit secara semulajadi? 

Entri hari ni Paah akan kongsikan 5 cara biasa untuk cantik secara semulajadi… Semoga bermanfaat kepada semua…

5 CARA CANTIKKAN KULIT SECARA SEMULAJADI 

  1. MINUM AIR MASAK – air masak atau ada sesetengah orang panggil air putih sangat penting bagi tubuh badan… Ia memastikan sistem dalaman dapat berfungsi dengan baik… Ia juga boleh membantu menggantikan sel-sel yang mati… Mengikut skala yang disyorkan, setiap orang wajib minum air sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari… Ataupun boleh juga guna pengiraan 1 liter setiap 20 kg berat badan… Pakar perubatan menyarakan untuk minum air dari botol yang penutupnya berwarna selain warna putih… Ini kerana dipercayai mempunyai coolant system…
  2. MAKAN MAKANAN YANG BERKHASIAT – amalkan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar, mengambil protein dan vitamin dengan cukup… Diet yang kaya dengan vitamin C , rendah lemak dan kurangkan gula sangat digalakkan…
  3. THE GOLDEN RULE – bersihkan muka dari sebarang make up sebelum tidur sebab kulit juga perlu bernafas setelah seharian ‘bermain’ dengan kotoran… Disarankan untuk membasuh muka dengan menggunakan air suam tiga kali sehari dan urut muka secara pusingan…
  4. KERAPKAN SENAMAN RINGAN – berlari, jogging dan yoga akan melancarkan peredaran darah dan ini akan mempercepatkan proses pembersihan di seluruh tubuh… Siapa perasan muka dia akan berseri selepas bersenam? 😍 Kalau tidak mempunyai masa untuk berlari atau yoga, cuba untuk berjalan beberapa blok atau berjalan kaki ke tempat kerja? 😎
  5. TIDUR SECUKUPNYA – amalkan untuk tidur selama 8 jam sehari… Bila tidak cukup tidur, kulit akan cepat penat… So bila kulit penat, ia akan nampak kusam dan tidak bermaya… So get your beauty sleep girls… 😘


Kalau rasa dah buat semua tu tapi kulit masih nampak kusam dan tak berseri, boleh hubungi Paah untuk mendapat free consultation… 

Jom singgah-singgah entri Paah yang sebelum ni…

https://sihatbertenagabyfarhah.wordpress.com/2017/10/31/testimoni-vitamin-c-shaklee-untuk-kulit-pengakuan-sebenar/


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s