Uncategorized

STRESS BILA MAKANAN LAMBAT SAMPAI

Assalamualaikum w.b.t.

Entri kali ni paah nak cerita lari tajuk sikit… kikiki… Tadi paah pergi makan dekat satu kedai ni… Masuk kedai je satu masalahnya ialah paah dah start rasa panas which is takde aircond… Ok lagi la… Kami pun duduk la satu sudut ni… Second masalah is punya la lambat waiter nak nampak kehadiran kami kat situ… Paah rasa more than 10 minutes jugak la… Paah nak naik angin dah tapi nasib baik husband paah ni jenis penyabar tahap dewa punya…

Sapa yang jenis macam paah? Stress bila makanan lambat sampai? Kikiki…

Sebenarnya tak bagus ada perangai macam ni… Kalau marah tapi diam je macam paah ok la sikit… Tapi kalau jenis marah terus membebel tak tentu arah, haaa sapa yang malu nanti?

Paah bebel jugak sikit tadi tapi paah terus teringat yang husband paah pernah pesan…

Kita jangan fikir marah kita je… Kena fikir orang lain jugak… Cuba kita letak diri kita dalam situasi orang tu… Apa yang kita nak orang lain fikir pasal kita? Mesti la kita taknak orang fikir or cakap bukan-bukan pasal kita kan?

Bila teringat je husband paah pesan tu terus diam sendiri je… Nak marah pun marah dalam hati je… kikiki… Terus istighfar banyak-banyak… Bila kita rasa nak marah maksudnya setan tengah nak bisik-bisik tu… Cepat-cepat ingat Allah… Kita lawan balik bisikan-bisikan tu… In shaa Allah kita akan tenang…

Ok la… Tu je nak cerita… Nak pack barang… Esok nak balik kk dah… Actually paah kat Labuan ni… Husband kena back up kat sini…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s