Uncategorized

PENGALAMAN YANG TAK DAPAT DILUPAKAN SEMASA MENGANDUNG 


Assalamualaikum… 

Cakap pasal pengalaman mengandung ni mesti ramai dah yang kat luar sana mengalami ‘sweet moment’ tu kan… Mungkin dah 2, 3 ataupun 5, 6… Wahhh… Banyaknya… Kikiki…

Paah baru sekali mengandung dan sekarang baby paah dah 14 bulan which is 1 tahun 2 bulan… Sekejap je rasa masa berlalu… Rasa macam baru lagi paah dapat tau paah pregnant… 

Macam mana rasa pregnant? Paah kene alahan agak teruk… Mungkin bagi ibu-ibu lain di luar sana rasa alahan paah tak teruk mana (mengada je lebih… Kikiki) Bangun pagi paah memang lembik… Terbaring je… Makan breakfast pun baring…

Rasa nak muntah tu ada tapi paah tahan (sebab tak suka rasa lepas muntah)… Tiba-tiba terfikir takkan takde apa-apa yang boleh bantu paah hilangkan mual-mual ni (dengan cara sihat)… 

Paah called kawan paah (sekarang ni dia dah supervisor shaklee) tanya kalau ada apa-apa produk shaklee yang boleh bantu hilangkan mual… Dia cadangkan makan PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE… Sebab dah nama pun peppermint so ada rasa pudina berangin dalam tu untuk menghilangkan rasa sebu-sebu mual… 

Selain dari tu, paah jugak amalkan SET MENGANDUNG SHAKLEE… 

https://sihatbertenagabyfarhah.wordpress.com/2017/08/01/vitamin-untuk-ibu-mengandung/

Awal-awal pregnant paah tak consume set premium lagi sebab paah ni jenis susah sangat nak telan pil-pil (masa ni baru kenal shaklee)… Dah nak masuk trimester ketiga baru paah telan semua jenis… 

ALWAYS SAFE, ALWAYS WORKS, ALWAYS GREEN 

Alhamdulillah… Selama paah amalkan shaklee sewaktu mengandung dulu, paah takde rasa side effect apa-apa pun… 

Kenapa?

Sebab shaklee menggunakan semua bahan-bahan daripada alam semulajadi… Maksudnya takde bahan-bahan kimia yang merbahaya atau dadah dalam produk dorang… 

“yakin sangat cakap”

Paah sangat yakin sebab shaklee ada Landmark Study… Cuba Google LANDMARK STUDY SHAKLEE… Mesti jumpa pasal shaklee buat kajian ke atas manusia dan kajian tu bukan setakat setahun dua tapi lebih 20 tahun…

SEMUANYA DARI ALLAH 

Tapi ingat… Jangan terlalu meletak harapan pada sesuatu selain Allah… Apa-apa pun yang kita buat, kita amalkan semuanya mesti bergantung harap pada Yang Satu, Allah… 

Berdoalah pada Allah semoga semuanya berjalan seperti yang kita rancang… 

Manusia merancang dan Allah juga merancang tapi Allah adalah sebaik-baik perancang… Allah menentukan segala-galanya…

MACAM MANA NAK DAPATKAN SET PREMIUM SHAKLEE? 

Boleh dapatkan dari SID yang dipercayai… 

Farhah 

📱 0133254076 

Id no : 1236587 


Advertisements

1 thought on “PENGALAMAN YANG TAK DAPAT DILUPAKAN SEMASA MENGANDUNG ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s